Så här funkar det

SÅ HÄR FUNKAR DET

1. Placera ditt kort vid läsaren

Eller använd ditt användar-ID och PIN-kod för att påbörja ett lån. Skärmen kommer visa ur vilket lås du ska ta din cykel. Om cykelstationen är tom hänvisar skärmen till närmaste stationer med tillgängliga cyklar.

2. Kontrollera cykeln

Systemet ger dig 2 minuter till att kontrollera att din cykel fungerar ordentligt. Skulle något vara fel ställer du tillbaka cykeln i stationen och startar en ny låneprocedur. Systemet kommer se till så att du inte får samma cykel igen.

3. Trevlig cykeltur

I Malmö finns över 510 km cykelväg att njuta av.

Cykeln kan användas i max en timme åt gången.

Innan tiden går ut är det viktigt att du hittar en cykelstation där cykeln kan parkeras. Om du vill cykla längre än en timme hyr du bara om cykeln.

4. Återlämna cykeln

Se till att lämna cykeln i en ansluten och påslagen cykelstation. Leta efter en ledig plats med grönt ljus, docka cykeln och vänta tills ljuset slutar blinka och slår om till rött. Säkerställ att cykeln är ordentligt fastlåst.

5. Placera kortet vid läsaren

Eller använd ditt användar-ID och PIN-kod inom 2 minuter efter återlämningen för att säkerställa att cykeln är återlämnad korrekt. Skärmen visar om cykeln är korrekt återlämnad. Vid problem kontakta Kundtjänst på telefon 0770-78 24 24.